TOP Slingeplas

Kruittorenstraat 20, 7126 BH Bredevoort | Toon op kaart

Tussen boeken en scholtenboeren.

Heerlijckheid Bredevoort

De Slingeplas dient niet alleen als recreatieplas maar tevens als opvangreservoir, wanneer de Slinge een te grote watertoevloed te verwerken krijgt. Ten noorden van de Slingeplas ligt Het Kloosterbos, waar eeuwenoude beuken, zwarte eiken en een beekje de omgeving een bijzondere uitstraling geven. De naam herinnert aan een klooster dat hier ooit heeft gestaan.

Het nabijgelegen vestingstadje Bredevoort (wat “brede doorwaadbare plaats” betekent) is ontstaan rond een burcht uit de 12e eeuw, die de doorgang door de moerassen moest bewaken. In de ‘Heerlyckheid’ Bredevoort geniet u van historie en ambacht, gastvrije horeca en inspirerende kunst. De historische gebouwen brengen u terug in de tijd, net als de ambachten die hier nog voor echte broodwinning worden beoefend. Er zijn ook ateliers waar kunstenaars in het prachtige Bredevoortse decor hun kunstwerken tonen. Verschillende malen per jaar worden er evenementen georganiseerd, zoals (internationale) boekenmarkten.

Wandelnetwerk

Deze TOP is startpunt 23 van het wandelnetwerk. Met de wandelkaart (verkrijgbaar bij de bij de Achterhoekse VVV’s, Toeristische Informatiepunten en het toeristische bedrijfsleven) of via de wandelplanner op achterhoek.nl/wandelen kun je zelf een route samenstellen. Ook kun je hier starten met onderstaande themaroutes.

*Slingeplasroute (3 km)
*Groote Goorroute (6 km)
*Rondje 't Klooster (8 km)
*Huppelronde (14 km)
*Scholtenpad (81 km)

Ontdek de Achterhoek met je smartphone

Een bijzonder leuke manier om de Achterhoek te verkennen is met je smartphone! Interessante anekdotes, filmpjes, foto’s en leuke tips voor onderweg maken de routes tot een ware belevenis. 

Fietsroutes

*Bovenslingeroute (51 km)
*TOP-route (54 km)

Wandelroutes

*Vestingstadroute (3 km)